my honourable visitorzz

Monday, 12 March 2012

love of jar....

~CASIOPELA~

Awak ni bagaikan TV3 dalam diri sy,
 "sentiasa menjadi inspirasi hidupku"..
Bila berjauhan dengan awk, sy tak kesah sbb
awk ni kan TV9, "dekat di hati".. Awk nak tahu tak?
Bila sy dekat dengan awk,
sy rase tenang sgt mcm NTV7, "i feel good"..
    Walau ape2 pun yg berlaku, sy harap lepas ni hubungan kita mcm radio HOT FM,
"lebih hangat dari biasa"..
Orang selalu ckp manusia ni umpama ASTRO, "mcm2 ade"..
Tapi sy harap sgt bile sy ade masalah,
awak tak jd mcm NABIL, "lu pikir la sendiri"..             *hahaha*



BOLE KEW MACAM 2??

adoyai~ pelik btol la......boley kew mcm 2????
ary ni aq ade chat dgn sorang budak pompuan nie(akaq la senang citer....dia ni pelik sikit...aq xtau camne nk describe dia ni...aq baru je kenal dia ary ni tapi aq dh tau byk pasal dia.(sbb dia yg kasitau la tapi xtau btol ke x pew yg dia crite 2)
          dia kata yg dia ade 3 org bf....dia syg ke3 tiga bf dia 2....diorg xtau yg diorg betiga tgh di'madu'kn oleh si pompuan nie..kesian diorg kn...hurmmm..
 so!pompuan nie dia tegur aq...mula2 kitorg ckp pasal diri masing2 pastu xlame 2 dia nk mintk tlong aq...dia nk mintak tolong aq pilih satu je dri 3 org bf dia ni...dia ckp dh x sampai aty nk tipu diorg..~aq pelik sbb kenapa aq yg kena pilih?? knp dia boley syg kat ke3 tiga org sekaligus?? tamaknya..!! adoyai~boley kew cam 2??
       aq pown taye la dia mne yg dia lebih syg...dia jwb dia syg semua...(aq pown apew lagi naik pening la..)
       aq taye lagi...diorg ni mmg confirm kew bf dia... dia pown jwb la 'ya'
       aq taye lagi taye lagi last2 aq pown pening...(dlm aty-apsal plak aq yg kena handle masalah dia ni..aq cg kaunseling dia ke??~adoyai)
last2 aq kasitau dia...
           "akaq...teguhkn dulu iman n cinta akaq kat Allah...baru akaq dpt temui kebahagian yg akaq cari...satu lagi akaq,cinta sesama manusia hanya sementara sbb Allah boleh hilangkan atau datangkan perasaan syg tu kat sesiapa saja n bila2 mase je...cuma kita yg tidak tahu..maybe org 2 ialah  yg paling kita benci atau mayb org 2 org yg x penah kite jumpa..so!the point here...Love Allah first followed by ourselves,our family n then barulah org lain..."

hah! itulah citernya...pada akaq 2,klu terbaca jgn marah ea...n anybody klu terasa 2 sory la ye!! bukan nk tunjuk pandai atau pew tapi kita sesama manusia hendaklah sentiasa berpesan2 ...btow x?? so chau2 n Assalam!! ^.~

couple


SEBELUM COUPLE :

L: ye! abg dah lama tunggu saat ini!

P: abg nak tinggalkan sayang ke?
L: mestilah tak? tolong jangan fkir macam itu. tak mngkin terjadi!!

P: abg cintakan sayangkan?
L: ye, setiap hari.

P: abang pernh tipu sayang tak?
L: Tak! Kenape sayang selalu tanye macam itu?

P: abang akan selalu keluar dengan sayang tak?
L: setiap kali ada peluang abang tak akan lepaskan.

P: abang akan pukul sayang?
L: giler ke?abang bukan lelaki macam itu!

P: boleh ke sayang percayakan abang?
L:Yaa!

P: sayang!

SELEPAS COUPLE:
baca dari bawah dan keatas pula
^_^ ♥ ♥ ♥

ku rinduw blog ku...!!

aq rinduw blog aq.....rinduw sgt.....!!!!!


actually aq nk tullis byk benda dlm nie....sbb byk citer nk kongsi....tapi bley bukak je blog....!
tup..tup...dh hilang semua pkara yg nk tulis...huhu...


tahun ni tahun yg paling busy bagi aq..ye la nk spm kan....huh!! takut plak bley teringat preksa nk dekat....(arap bley dpt 9A+)


aq dh x tau nk tulis pe....tadi byk ayat dlm kepala tapi dh hilang dh....adoyai~
hah!! aq nk kongsi sikit ni....tahun ni aq xtau kenapa aq byk gne pekataan2 ni...pelik plak aq ase....mcm bkn dri aq je.....tapi aq kisah pew!! haha..sbb aq x penah nak ambik kisah pew2 pown...cebab bagi aq idup kena COOL.... n bagi aq idup kena slalu eppy x kira ap yg melanda kite.... seme org de masalah tapi klu nk selesaikn masalah 2 x semestinya kena nangis,bersedih....sebb benda 2 buatkn kite hilang semangat!! tapi satu je perkara yg kita kena bersedih!!!! kita perlu bersedih jika kita berbuat kejahatan/berlaku zalim/menderhakai Allah!!

eh2!!! tgk!!! aq bley berckp mula la melencong tempat laen...apew tadi ea??? Hah!! pasal pekataan2 yg slalu aq sebut... tahun ni aq paling byk sebut pekataan nie....
~ "ADOYAI" "OK!FINE." "OWW...EA!" "DEAH?" "BOYA" ~
Huh...dlm shari 2 ade la lebih 10 kali aq sbut....adoyai~...hah!tgk! sebut lagi...aq tullis ni xde nk del2 dh...slah eja ke..slah ayat ke...slah fakta ke....ni mmg straight dri aty aq...

k la u ol.....2 je la luahan utk kali nie....ade lagi tapi x igt dh...hehe...tapi mmg la! aq rinduw blog aq....biar x comey pown, biar x canggih pown asal ni blog aq!! k!! kamsahamida kerna sudi baca.... khuda hafiz,salam satu Malaysia n Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh....

Thanks a lot!!^.^

thank u 4 visit!don't forget 2 follow casiopelastory.blogspot