my honourable visitorzz

Tuesday, 31 July 2012

SeLamat BeRpOse =D


WAAAAAAAAAAAAA.................
 lamenya aq x posting ea......erm...dah masuk 11 ramadhan dah...baru ade mase nk layan blog aq ni....huhu....maklum la...peksa spm dh nk dekat....semua tolong doakan kejayaan aq ea!!!!

**************************************************

hah!! ary ni aq nk post ape ea..klu nk post pasal ramadhan ke raya ke....mesti dh byk blog yg dh post cite2 ni kat blog diorg.....so aq nk cite pasal apew ea.....mmmmmm.....

hah!!!! aq nk cite pasal taskirah yang cg aq bagitau mase selesai solat zuhur kat surau sk tadi.....
   cg aq cakap bulan pose ni ramai yang nak cari pahala...dan bila bab terawih jer..semua surau penuh dgn hamba2 Allah....so cg aq tanya pada kitorg...
      "adakah kita hanya perlu ke surau dan masjid pada bulan pose saja?kenapa bila bulan x pose semua dah lupe pada utk pegi memenuhi surau dan masjid mcm bulan pose yg kadang2 2 sampai terpaksa solat luar dari masjid...?klu time bukan bulan pose plak yg ade tuk imam,tuk bilal,tuk siak....?appe kes?"(yg ni aq tambah sendiri....haha..)  -so aq tinggalkan yg ni biar korang pikir la sendiri....

   next! cg aq bagitau lagi.....bullan pose ni....mmg ramai nk gi terawih..tapi x jag aaurat!!camne ni??nak wat pahala tapi apa yg kite dpt???huh!! klu yg pompuan ni...(aq pesan kat korang that means aq pesan kat diri aq sendiri la ni)... nak pi solat terawih ni...pergh!!! naik motor 2.....pakai kain....bajju kurung.....tapi bawa lajuuuuuuuuuuuuuuuuu......yg tu satu hal...kn bley naik moto pkai kain..nampak ***** so??ape kess??....hah! 2 bab nk pi surau....time nk ambik air smbahyang ea...klu tempat wuduk tertutup x pe la..ni terbuka luas....fuh!! niat di hati nk wat benda baik ni...pi bley dh nk ambik wuduk buka tudung buka skaf..ha....korg pikir la sendiri....(cite ni bukan aq yg reka...cg aq yg cite...so klu korg terasa ke marah ke..korg sound kat cg aq la ye!!..hehe...jahat kn anak murid sorg ni...).... all in all, pada bulan yg baik ni...marilah sme2 kita beramal tanpa melakukan kesalahan yg kdg2 kita terlepas pandang...mcm tadi...kecik je hal 2 tapi natijah dia.... tu la yg selalu cg aq duk repeat berulang2 kali...klu sentence ni dlm sari agaknya dh berpuluh2 juta kali dia duk repeat..."2 la... sebenarnya hal 2 kecik je..tapi kadang2 kita asyik duk terlepas pandang"-hah!! 2 la yg slalu dia ckp tapi repeat2 dia pown,apa yg dia ckp 2 mmg btow....so renung2knlah n slamat beramal!!! ^.~

Thanks a lot!!^.^

thank u 4 visit!don't forget 2 follow casiopelastory.blogspot