my honourable visitorzz

Tuesday, 31 July 2012

SeLamat BeRpOse =D


WAAAAAAAAAAAAA.................
 lamenya aq x posting ea......erm...dah masuk 11 ramadhan dah...baru ade mase nk layan blog aq ni....huhu....maklum la...peksa spm dh nk dekat....semua tolong doakan kejayaan aq ea!!!!

**************************************************

hah!! ary ni aq nk post ape ea..klu nk post pasal ramadhan ke raya ke....mesti dh byk blog yg dh post cite2 ni kat blog diorg.....so aq nk cite pasal apew ea.....mmmmmm.....

hah!!!! aq nk cite pasal taskirah yang cg aq bagitau mase selesai solat zuhur kat surau sk tadi.....
   cg aq cakap bulan pose ni ramai yang nak cari pahala...dan bila bab terawih jer..semua surau penuh dgn hamba2 Allah....so cg aq tanya pada kitorg...
      "adakah kita hanya perlu ke surau dan masjid pada bulan pose saja?kenapa bila bulan x pose semua dah lupe pada utk pegi memenuhi surau dan masjid mcm bulan pose yg kadang2 2 sampai terpaksa solat luar dari masjid...?klu time bukan bulan pose plak yg ade tuk imam,tuk bilal,tuk siak....?appe kes?"(yg ni aq tambah sendiri....haha..)  -so aq tinggalkan yg ni biar korang pikir la sendiri....

   next! cg aq bagitau lagi.....bullan pose ni....mmg ramai nk gi terawih..tapi x jag aaurat!!camne ni??nak wat pahala tapi apa yg kite dpt???huh!! klu yg pompuan ni...(aq pesan kat korang that means aq pesan kat diri aq sendiri la ni)... nak pi solat terawih ni...pergh!!! naik motor 2.....pakai kain....bajju kurung.....tapi bawa lajuuuuuuuuuuuuuuuuu......yg tu satu hal...kn bley naik moto pkai kain..nampak ***** so??ape kess??....hah! 2 bab nk pi surau....time nk ambik air smbahyang ea...klu tempat wuduk tertutup x pe la..ni terbuka luas....fuh!! niat di hati nk wat benda baik ni...pi bley dh nk ambik wuduk buka tudung buka skaf..ha....korg pikir la sendiri....(cite ni bukan aq yg reka...cg aq yg cite...so klu korg terasa ke marah ke..korg sound kat cg aq la ye!!..hehe...jahat kn anak murid sorg ni...).... all in all, pada bulan yg baik ni...marilah sme2 kita beramal tanpa melakukan kesalahan yg kdg2 kita terlepas pandang...mcm tadi...kecik je hal 2 tapi natijah dia.... tu la yg selalu cg aq duk repeat berulang2 kali...klu sentence ni dlm sari agaknya dh berpuluh2 juta kali dia duk repeat..."2 la... sebenarnya hal 2 kecik je..tapi kadang2 kita asyik duk terlepas pandang"-hah!! 2 la yg slalu dia ckp tapi repeat2 dia pown,apa yg dia ckp 2 mmg btow....so renung2knlah n slamat beramal!!! ^.~

Wednesday, 23 May 2012

tasbih kifarah


 

"KITA SUDAHI MAJLIS DENGAN TASBIH KIFARAH DAN SURAH AL-ASR"

 

Tasbih Kifarah


setiap hari aq asyik dengar cikgu sebut 'kita sudahi majlis dengan tasbih kifarah'..hmm...n setiap hari itulah aq asyik duk pikir pe la maksud tasbih kifarah...n then akhirnya aq dpt hidayah utk cari maksud tasbih kifarah....at least aq finally dapt tahu..yippy!!!hehe...so aq nak share la dgn korg yg masih xtau supaya kita sama2 bley tahu.. ^.~ n moga kita dapat beramal dan sentiasa berada di jalanNya..AMIN3!!! 

Sunday, 22 April 2012

send it on-disney

video

i like this song!! i don't know why...haha..maybe coz it's just suite with me...a'ah!! try listen to it..!!maybe u'll love it toO ^.~ 

Friday, 20 April 2012

penat err!!!!


huhu...ary aq letih sgt...baru balik dari pertandingan forum!!! capek deh...adoyai~ balik dh la mlm...nak dekat kol 10 tu!!!! mane tak letih....jauh sgt pejalanan...huhuhu... esok ade pertandingan "eggdrop" plak....ala petandingan yg dianjurkan oleh cikgu kesayangan aq yg paling ensem gitu....haha...tapi aq x wat pe2 pown lagi!!!! alamak....dh la xtau nk wat camne...apa???eggdrop 2 apew??? ...heehehe...eggdrop tu pertandingan jatuhkn telur dari TINGKAT 3!!! adoyai~ aq x wat pe2 pown lagi persediaan..pew2 aq redha jela...penat sgt nie...otak xley nk fungsi elok dh nil....jam2...!!! penuh sgt dh...mne x nyer... abiz tanding forum..eggdrop! pastu awal bulan depan ni ade tandingan kawad kaki plak....!!! walau aq xmasuk tandingan kawad tu...tapi aq yg kena tlg latih budax2 kawad ni....cuma korg bayangkan x ke naye 2....

camne aq nk wat skrg ni....dlm u tube puas cari cara nk wat payung terjun...aduh!!! aq bukannya reti wat2 benda2 ni(walau pun ase cam senang) kan klu tarik diri saat2 akhir kn org marah plak....ergh!!! aq xtau sungguh pew nk wat nie...tolong ler...

pew2 pown tgk la camne esok. kena wat la camne pown..jadi xjadi tu tolak ketepi...btow x???hmm....tawakal la...redha je org nk kate pew2 pown..bukn diorg tau pe yg aq alami..huh! stakat ni la dlu cite aq pd bulan nie....bulan depan citer laen plak..k!!
wassalam... 

Monday, 12 March 2012

love of jar....

~CASIOPELA~

Awak ni bagaikan TV3 dalam diri sy,
 "sentiasa menjadi inspirasi hidupku"..
Bila berjauhan dengan awk, sy tak kesah sbb
awk ni kan TV9, "dekat di hati".. Awk nak tahu tak?
Bila sy dekat dengan awk,
sy rase tenang sgt mcm NTV7, "i feel good"..
    Walau ape2 pun yg berlaku, sy harap lepas ni hubungan kita mcm radio HOT FM,
"lebih hangat dari biasa"..
Orang selalu ckp manusia ni umpama ASTRO, "mcm2 ade"..
Tapi sy harap sgt bile sy ade masalah,
awak tak jd mcm NABIL, "lu pikir la sendiri"..             *hahaha*



Thanks a lot!!^.^

thank u 4 visit!don't forget 2 follow casiopelastory.blogspot