my honourable visitorzz

Tuesday, 31 July 2012

SeLamat BeRpOse =D


WAAAAAAAAAAAAA.................
 lamenya aq x posting ea......erm...dah masuk 11 ramadhan dah...baru ade mase nk layan blog aq ni....huhu....maklum la...peksa spm dh nk dekat....semua tolong doakan kejayaan aq ea!!!!

**************************************************

hah!! ary ni aq nk post ape ea..klu nk post pasal ramadhan ke raya ke....mesti dh byk blog yg dh post cite2 ni kat blog diorg.....so aq nk cite pasal apew ea.....mmmmmm.....

hah!!!! aq nk cite pasal taskirah yang cg aq bagitau mase selesai solat zuhur kat surau sk tadi.....
   cg aq cakap bulan pose ni ramai yang nak cari pahala...dan bila bab terawih jer..semua surau penuh dgn hamba2 Allah....so cg aq tanya pada kitorg...
      "adakah kita hanya perlu ke surau dan masjid pada bulan pose saja?kenapa bila bulan x pose semua dah lupe pada utk pegi memenuhi surau dan masjid mcm bulan pose yg kadang2 2 sampai terpaksa solat luar dari masjid...?klu time bukan bulan pose plak yg ade tuk imam,tuk bilal,tuk siak....?appe kes?"(yg ni aq tambah sendiri....haha..)  -so aq tinggalkan yg ni biar korang pikir la sendiri....

   next! cg aq bagitau lagi.....bullan pose ni....mmg ramai nk gi terawih..tapi x jag aaurat!!camne ni??nak wat pahala tapi apa yg kite dpt???huh!! klu yg pompuan ni...(aq pesan kat korang that means aq pesan kat diri aq sendiri la ni)... nak pi solat terawih ni...pergh!!! naik motor 2.....pakai kain....bajju kurung.....tapi bawa lajuuuuuuuuuuuuuuuuu......yg tu satu hal...kn bley naik moto pkai kain..nampak ***** so??ape kess??....hah! 2 bab nk pi surau....time nk ambik air smbahyang ea...klu tempat wuduk tertutup x pe la..ni terbuka luas....fuh!! niat di hati nk wat benda baik ni...pi bley dh nk ambik wuduk buka tudung buka skaf..ha....korg pikir la sendiri....(cite ni bukan aq yg reka...cg aq yg cite...so klu korg terasa ke marah ke..korg sound kat cg aq la ye!!..hehe...jahat kn anak murid sorg ni...).... all in all, pada bulan yg baik ni...marilah sme2 kita beramal tanpa melakukan kesalahan yg kdg2 kita terlepas pandang...mcm tadi...kecik je hal 2 tapi natijah dia.... tu la yg selalu cg aq duk repeat berulang2 kali...klu sentence ni dlm sari agaknya dh berpuluh2 juta kali dia duk repeat..."2 la... sebenarnya hal 2 kecik je..tapi kadang2 kita asyik duk terlepas pandang"-hah!! 2 la yg slalu dia ckp tapi repeat2 dia pown,apa yg dia ckp 2 mmg btow....so renung2knlah n slamat beramal!!! ^.~

Wednesday, 23 May 2012

tasbih kifarah


 

"KITA SUDAHI MAJLIS DENGAN TASBIH KIFARAH DAN SURAH AL-ASR"

 

Tasbih Kifarah


setiap hari aq asyik dengar cikgu sebut 'kita sudahi majlis dengan tasbih kifarah'..hmm...n setiap hari itulah aq asyik duk pikir pe la maksud tasbih kifarah...n then akhirnya aq dpt hidayah utk cari maksud tasbih kifarah....at least aq finally dapt tahu..yippy!!!hehe...so aq nak share la dgn korg yg masih xtau supaya kita sama2 bley tahu.. ^.~ n moga kita dapat beramal dan sentiasa berada di jalanNya..AMIN3!!! 

Sunday, 22 April 2012

send it on-disney


i like this song!! i don't know why...haha..maybe coz it's just suite with me...a'ah!! try listen to it..!!maybe u'll love it toO ^.~ 

Friday, 20 April 2012

penat err!!!!


huhu...ary aq letih sgt...baru balik dari pertandingan forum!!! capek deh...adoyai~ balik dh la mlm...nak dekat kol 10 tu!!!! mane tak letih....jauh sgt pejalanan...huhuhu... esok ade pertandingan "eggdrop" plak....ala petandingan yg dianjurkan oleh cikgu kesayangan aq yg paling ensem gitu....haha...tapi aq x wat pe2 pown lagi!!!! alamak....dh la xtau nk wat camne...apa???eggdrop 2 apew??? ...heehehe...eggdrop tu pertandingan jatuhkn telur dari TINGKAT 3!!! adoyai~ aq x wat pe2 pown lagi persediaan..pew2 aq redha jela...penat sgt nie...otak xley nk fungsi elok dh nil....jam2...!!! penuh sgt dh...mne x nyer... abiz tanding forum..eggdrop! pastu awal bulan depan ni ade tandingan kawad kaki plak....!!! walau aq xmasuk tandingan kawad tu...tapi aq yg kena tlg latih budax2 kawad ni....cuma korg bayangkan x ke naye 2....

camne aq nk wat skrg ni....dlm u tube puas cari cara nk wat payung terjun...aduh!!! aq bukannya reti wat2 benda2 ni(walau pun ase cam senang) kan klu tarik diri saat2 akhir kn org marah plak....ergh!!! aq xtau sungguh pew nk wat nie...tolong ler...

pew2 pown tgk la camne esok. kena wat la camne pown..jadi xjadi tu tolak ketepi...btow x???hmm....tawakal la...redha je org nk kate pew2 pown..bukn diorg tau pe yg aq alami..huh! stakat ni la dlu cite aq pd bulan nie....bulan depan citer laen plak..k!!
wassalam... 

Monday, 12 March 2012

love of jar....

~CASIOPELA~

Awak ni bagaikan TV3 dalam diri sy,
 "sentiasa menjadi inspirasi hidupku"..
Bila berjauhan dengan awk, sy tak kesah sbb
awk ni kan TV9, "dekat di hati".. Awk nak tahu tak?
Bila sy dekat dengan awk,
sy rase tenang sgt mcm NTV7, "i feel good"..
    Walau ape2 pun yg berlaku, sy harap lepas ni hubungan kita mcm radio HOT FM,
"lebih hangat dari biasa"..
Orang selalu ckp manusia ni umpama ASTRO, "mcm2 ade"..
Tapi sy harap sgt bile sy ade masalah,
awak tak jd mcm NABIL, "lu pikir la sendiri"..             *hahaha*



BOLE KEW MACAM 2??

adoyai~ pelik btol la......boley kew mcm 2????
ary ni aq ade chat dgn sorang budak pompuan nie(akaq la senang citer....dia ni pelik sikit...aq xtau camne nk describe dia ni...aq baru je kenal dia ary ni tapi aq dh tau byk pasal dia.(sbb dia yg kasitau la tapi xtau btol ke x pew yg dia crite 2)
          dia kata yg dia ade 3 org bf....dia syg ke3 tiga bf dia 2....diorg xtau yg diorg betiga tgh di'madu'kn oleh si pompuan nie..kesian diorg kn...hurmmm..
 so!pompuan nie dia tegur aq...mula2 kitorg ckp pasal diri masing2 pastu xlame 2 dia nk mintk tlong aq...dia nk mintak tolong aq pilih satu je dri 3 org bf dia ni...dia ckp dh x sampai aty nk tipu diorg..~aq pelik sbb kenapa aq yg kena pilih?? knp dia boley syg kat ke3 tiga org sekaligus?? tamaknya..!! adoyai~boley kew cam 2??
       aq pown taye la dia mne yg dia lebih syg...dia jwb dia syg semua...(aq pown apew lagi naik pening la..)
       aq taye lagi...diorg ni mmg confirm kew bf dia... dia pown jwb la 'ya'
       aq taye lagi taye lagi last2 aq pown pening...(dlm aty-apsal plak aq yg kena handle masalah dia ni..aq cg kaunseling dia ke??~adoyai)
last2 aq kasitau dia...
           "akaq...teguhkn dulu iman n cinta akaq kat Allah...baru akaq dpt temui kebahagian yg akaq cari...satu lagi akaq,cinta sesama manusia hanya sementara sbb Allah boleh hilangkan atau datangkan perasaan syg tu kat sesiapa saja n bila2 mase je...cuma kita yg tidak tahu..maybe org 2 ialah  yg paling kita benci atau mayb org 2 org yg x penah kite jumpa..so!the point here...Love Allah first followed by ourselves,our family n then barulah org lain..."

hah! itulah citernya...pada akaq 2,klu terbaca jgn marah ea...n anybody klu terasa 2 sory la ye!! bukan nk tunjuk pandai atau pew tapi kita sesama manusia hendaklah sentiasa berpesan2 ...btow x?? so chau2 n Assalam!! ^.~

couple


SEBELUM COUPLE :

L: ye! abg dah lama tunggu saat ini!

P: abg nak tinggalkan sayang ke?
L: mestilah tak? tolong jangan fkir macam itu. tak mngkin terjadi!!

P: abg cintakan sayangkan?
L: ye, setiap hari.

P: abang pernh tipu sayang tak?
L: Tak! Kenape sayang selalu tanye macam itu?

P: abang akan selalu keluar dengan sayang tak?
L: setiap kali ada peluang abang tak akan lepaskan.

P: abang akan pukul sayang?
L: giler ke?abang bukan lelaki macam itu!

P: boleh ke sayang percayakan abang?
L:Yaa!

P: sayang!

SELEPAS COUPLE:
baca dari bawah dan keatas pula
^_^ ♥ ♥ ♥

ku rinduw blog ku...!!

aq rinduw blog aq.....rinduw sgt.....!!!!!


actually aq nk tullis byk benda dlm nie....sbb byk citer nk kongsi....tapi bley bukak je blog....!
tup..tup...dh hilang semua pkara yg nk tulis...huhu...


tahun ni tahun yg paling busy bagi aq..ye la nk spm kan....huh!! takut plak bley teringat preksa nk dekat....(arap bley dpt 9A+)


aq dh x tau nk tulis pe....tadi byk ayat dlm kepala tapi dh hilang dh....adoyai~
hah!! aq nk kongsi sikit ni....tahun ni aq xtau kenapa aq byk gne pekataan2 ni...pelik plak aq ase....mcm bkn dri aq je.....tapi aq kisah pew!! haha..sbb aq x penah nak ambik kisah pew2 pown...cebab bagi aq idup kena COOL.... n bagi aq idup kena slalu eppy x kira ap yg melanda kite.... seme org de masalah tapi klu nk selesaikn masalah 2 x semestinya kena nangis,bersedih....sebb benda 2 buatkn kite hilang semangat!! tapi satu je perkara yg kita kena bersedih!!!! kita perlu bersedih jika kita berbuat kejahatan/berlaku zalim/menderhakai Allah!!

eh2!!! tgk!!! aq bley berckp mula la melencong tempat laen...apew tadi ea??? Hah!! pasal pekataan2 yg slalu aq sebut... tahun ni aq paling byk sebut pekataan nie....
~ "ADOYAI" "OK!FINE." "OWW...EA!" "DEAH?" "BOYA" ~
Huh...dlm shari 2 ade la lebih 10 kali aq sbut....adoyai~...hah!tgk! sebut lagi...aq tullis ni xde nk del2 dh...slah eja ke..slah ayat ke...slah fakta ke....ni mmg straight dri aty aq...

k la u ol.....2 je la luahan utk kali nie....ade lagi tapi x igt dh...hehe...tapi mmg la! aq rinduw blog aq....biar x comey pown, biar x canggih pown asal ni blog aq!! k!! kamsahamida kerna sudi baca.... khuda hafiz,salam satu Malaysia n Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh....

Thanks a lot!!^.^

thank u 4 visit!don't forget 2 follow casiopelastory.blogspot